Hyra kontor i Malmö?

27 Jan 2022 Att hyra
Hyra kontor i Malmö?

Letar du efter ett kontor att hyra i Malmö? Det är inte längre givet att bara titta på lösningar som den klassiska kontorsmiljön, idag finns det en rad intressanta alternativ om du letar efter ett kontor i Malmö. Vad som passar dig och ditt företag beror på vilken sorts företag du har och givetvis din budget. Öppna kontorslandskap har många fördelar men trenden går mot att erbjuda flexibla mobila lösningar. Co-working, där du delar en arbetsplats i ett kontorshotell eller ett virtuellt kontor, är ett omtyckta alternativ till det klassiska kontoret. Men vad passar dig och vilka aspekter är viktiga att titta på?

Kostnaden för att hyra kontor i Malmö Priset är en väsentlig faktor när du ska hyra ett kontor och det första som de flesta tittar på. Om du hittar ett kontor som faller dig i smaken men som kostar mer än vad företaget har råd med är det inte ett bra alternativ. Malmö är en av de storstäder som växer snabbast i vårt land, något som attraherar företag och ökar uthyrningen av kontorsplatser. Stora teknikföretag och närheten till högskolan i Malmö såväl som närheten till Köpenhamn lockar nya företag. Priset för att hyra kontorsplats varierar givetvis beroende på faktorer som var lokalen ligger, hur stor den är och hur den är inredd. Ett problem som du kommer att stöta på är att det vara svårt att få en överblick över kostnaden på hyrorna för kontor. Lediga lokaler i Malmö saknar ofta prisuppgifter i majoriteten av de annonser som finns online om lediga kontor. Men att veta prisnivåerna är viktigt för att du ska kunna skapa dig en bild av vad det kostar. Du måste kunna jämföra olika områden i Malmö och se vad priserna ligger på i områden du är intresserad av. Många tittar på kostnaden per kvadratmeter när de värderar om en lokal passar för deras budget, men hyreskostnaden är bara en del av kostnaden. För att få en korrekt bild av totalkostnaden för att hyra en kontorsplats bör saker som kostnader för uppvärmning och fastighetsskatt tas med i beräkningen eftersom det påverkar hur hyran sätts, alltså inte bara titta på bashyran.

  • Priserna varierar beroende på läge och storlek.
  • Titta inte enbart på bashyran.
  • Kontrollera kostnader för uppvärmning, fastighetsskatt och övrig drift.

Även om budgeten styr både när du söker bostad och kontor är prissättningen för hyran på ett kontor mer komplex jämfört med hur hyran sätts för en bostad. En bostadshyra styrs av antal kvadratmeter vilket inte alltid gäller för ett kontor. Slutpriset förhandlas istället oftast fram tillsammans med hyresvärden. Hyresnivåerna är något som en fastighetsägare faktiskt sällan vill offentliggöra. Tillvägagångssättet att komma överens om hyreskostnaden innebär givetvis ett problem för dig när du vill få ett hum om kostnaderna. Vårt starkaste tips är därför att gå på många visningar och titta på många lokaler för att lära er vad som är en rimlig hyresnivå i det önskade området. Lär känna marknaden eller ta hjälp När du letar kontor ska du inte fastna i att bara söka i de redan etablerade områdena. De senaste åren har flera nya platser med företagsområden växt fram i Malmö som till exempel Hyllie och Västra Hamnen. Det har historiskt inte varit svårt att hitta kontorslokaler i Malmö men idag finns det betydligt färre lokaler som står tomma. Tidigare dominerade traditionell industri, men näringslivet i regionen har förändrats och förändringarna har lett till att utbudet av kontorslokaler ser annorlunda ut idag. Att ha kännedom om marknaden är alltid viktigt, det kan ge indikation om områden som kan komma att bli aktuella i framtiden och områden som kanske satsar på en viss typ av kontor. Tveka inte att be om hjälp av professionella mäklare som jobbar inom fastighetsuthyrning och som kan marknaden. Att hyra kontorshotell i Malmö kan vara ett alternativ Ett alternativ kan vara att titta på olika kontorshotell. Det behöver inte vara en dyr investering och det finns flera fördelar med alternativet. Att hyra kontorsrum i ett kontorshotell innebär att du får tillgång till olika tjänster. Du behöver inte fundera på inköp av möbler och material eftersom det ofta ingår. De sociala fördelarna med att knyta kontakter med andra som arbetar på kontoret under till exempel fikapauserna är något som alltfler har börjat uppmärksamma. Det har inneburit att vissa väljer att lämna sitt traditionella kontor och istället arbetar på ett kontorshotell. Om du väljer ett kontorshotell kan du oftast hyra en enkel arbetsplats eller ett kontorsrum. I vissa tillfällen är det till och med möjligt att hyra flera våningar i ett hus.

  • Kontorshotell kan erbjuda en flexibel och ekonomisk lösning.
  • Kontorshotell ger tillgång till servicetjänster som du annars själv behöver administrera.

Tänk på kommunikationer och på läge som gynnar ditt företag När du ska välja område för att hyra kontor bör du välja något som gynnar ditt företag. Till exempel Västra Hamnen har de senaste åren förvandlats till ett av Malmös mest attraktiva områden. Området har ett utmärkt strategiskt läge. En anledning till att många företag inom IT, media och data väljer Västra Hamnen är att Malmö högskola ligger i närheten. Närheten till en högskola är bra ur rekryteringssynpunkt men det erbjuder också en chans att utveckla olika samarbeten mellan näringslivet och högskolan. Stadens senaste utbyggnadsområde Hyllie är ett annat mycket attraktivt område som sjuder av aktivitet. Stadsdelen ligger centralt i Malmö och det tar cirka 6 minuter att resa till Malmö Central. Tåget till Kastrup flygplats tar cirka 12 minuter. Om du hyr en kontorslokal i Malmö är det smidigt att ta sig till andra delar av staden och övriga delar av regionen. Det finns även bra anslutningar till övriga Sverige och Danmark om du behöver resa i jobbet. Tänk även på om du vill ha närhet till områden där du har möjlighet att komma ut från kontoret en stund på dagen, till exempel parker där du kan ta en promenad eller restauranger för att kunna luncha med kollegor. Du kanske vill ha bra möjligheter för teambildande aktiviteter med kollegor eller närhet till större konferenslokaler och mässor.

  • Närhet till konferenslokaler och mässor
  • Bra kommunikationer
  • Bra läge för resor inom jobbet, både nationellt och internationellt
  • Innerstaden erbjuder bra miljöer för teambildning och rekreation

Några slutord om du ska hyra kontor i Malmö Vad ska du då göra om du vill hyra kontor i Malmö? Vi anser att du alltid måste börja med att identifiera vad du har för behov när det gäller kontorslokal. Behöver du en lokal med flera kontorsrum och mötes- och konferensrum eller räcker det kanske med att ha ett kontorsrum i ett kontorshotell? Sätt en budget och tänk på att det handlar inte bara om bashyran utan samtliga kostnader det innebär. Titta på områden som kan gynna ditt företag. Det kan gälla kommunikationer, möjlighet till nyrekrytering, tillgång till mässor eller liknande. Lås dig inte vid ett kontor utan titta på flera och jämför hyreskostnaden, villkor som uppsägningstid med mera. Ta hjälp av de som kan marknaden. En mäklare kan kosta en del men det kan spara pengar i slutändan att anlita kunnigt folk. Sist men inte minst, utnyttja internet och sök på Newst.se som ger dig rätt verktyg för att kunna få en uppfattning om utbudet.

Mer att läsa

Nyhetsbrev

Lär dig allt om fastigheter och fastighetsmarknaden. Skaffa vårt nyhetsbrev.

Den här webbplatsen använder kakor för att säkerställa att du får bästa möjliga upplevelse. Las mer om cookie policy.