Advokatfirman Glimstedt: "Lokalhyresavtal i pandemitider – detta gäller"
18 Jun 2020Avtal
Advokatfirman Glimstedt: "Lokalhyresavtal i pandemitider – detta gäller"
I dessa tider är det många lokalhyresgäster som har frågor om hur Covid 19-viruset och dess effekter påverkar hyresavtal. I den här artikeln går därför Glimstedt Göteborgs fastighetsgrupp, genom Jonas Öjelid och Julia Svensson, igenom svaren på de vanligaste frågorna om hyresreduktion, statligt hyresstöd och möjligheten att ställa om sin verksamhet inom ramen för hyresavtalet. Avslutningsvis ges också en sammanfattning på olika förändringar som hyresvärdar och hyresgäster kan diskutera för att försöka underlätta den besvärliga situationen.
Hur mycket får man bygga om egentligen?
09 Mar 2020Avtal
Hur mycket får man bygga om egentligen?
När en fastighetsägare utför olika typer av arbeten medför det ofta störningar för de hyresgäster som finns i byggnaden. Om det handlar om vanliga underhållsarbeten är hyresgästens rätt till nedsättning av hyran ofta begränsad i hyresavtalet. När det handlar om störningar som beror på en ombyggnad kan däremot hyresgästens rättigheter inte begränsas på förhand. Högsta domstolen har nyligen avgjort ett principiellt viktigt fall kring en större ombyggnad av köpcentret Entré Malmö, NJA 2019 s. 445.*
Så fungerar lokalhyra
20 Jun 2019Avtal
Så fungerar lokalhyra
Vad ingår när du hyr lokaler och vad är en rimlig hyreskostnad? Dessa frågor är bara några som kan uppstå när du ska hyra en lokal för er verksamhet. Därför hjälper vi dig att reda ut de vanligaste frågetecknen kring hyra.
Besittningsskydd - Hyresgästens skydd vid uppsägning och omförhandling
30 Apr 2019Avtal
Besittningsskydd - Hyresgästens skydd vid uppsägning och omförhandling
Besittningsskydd är till för att skydda privatpersoner/företag när man hyr bostad eller lokaler, speciellt är det framtaget för att stärka hyresgästens ställning och att uppsägning inte kan ske hur som helst. Skyddet ser lite annorlunda ut om det är uthyrning till privatperson eller företag, denna text ska fokusera på det sistnämnda - företag!
Bygga om i lokalen - vem står för kostnaden?
04 Mar 2019Avtal
Bygga om i lokalen - vem står för kostnaden?
En vanlig frågeställning som uppstår vid förhyrning av lokaler är vem som skall bekosta lokalanpassningarna. Det finns argument för varför hyresvärden skall bekosta det, men likaså argument för varför hyresgästen bör stå för kostnaden.

Den här webbplatsen använder kakor för att säkerställa att du får bästa möjliga upplevelse. Las mer om cookie policy.