Hållbart Kontor
15 Jun 2020Inspiration
Hållbart Kontor
Hållbarhet och gröna kontor står allt mer i fokus vid upprättandet av nya kontorsbyggnader runt om i Sverige. Hållbart företagande handlar om lönsamhet, miljöhänsyn och samhällsengagemang. Det är ett omfattande ansvar där du kan göra skillnad i allt från valet av mjölkpaket till att tänka energismart. Nedan följer en checklista över åtgärder som kan ses över i strävan efter en mer hållbar verksamhet.
Säker återkomst till kontorslivet - COVID-19
08 Jun 2020Inspiration
Säker återkomst till kontorslivet - COVID-19
Till följd av Covid-19 pandemin har arbetslivet påverkats av allt från förändrade konsumtionsvanor till en pressad ekonomi. Företag söker kostnadseffektivitet och strävar efter en normalisering under den pressade situationen. Det är naturligt att många anställda känner sig osäkra inför att återvända till kontoret. Därför är det som företagare viktigt att skapa trygghet i verksamheten och säkerställa våra medarbetares förändrade vardag. En samhällsuppgift som delas av såväl företagare som arbetsgivare och även påverkar fastighetsbranschen.
10 tips för dig som jobbar hemifrån
19 Mar 2020Inspiration
10 tips för dig som jobbar hemifrån
Många anser att jobba hemifrån inte är lika effektivt som att jobba från ett kontor. Man tappar sin fokus och distraheras av vardagliga sysslor. Men visste du att flera undersökningar visar att jobba hemifrån kan i vissa fall vara mer effektivt och mer kreativt än att sitta på din vanliga arbetsplats? Vi vill att du ska lyckas och därför har vi tagit fram 10 tips som kan hjälpa dig att jobba effektivt hemifrån.
Första intrycket är det enda intrycket
18 Feb 2020Inspiration
Första intrycket är det enda intrycket
Enligt statistik kan hyresvärdar tjäna upp till 40% mer på sin uthyrning genom att anlita en professionell fotograf. Så varför nöjer sig så många fastighetsägare och lokaluthyrare med slarviga mobilbilder i sina annonser?
Kontorsinspiration - 25 källor för inspiration till ditt nästa kontor
14 Jan 2020Inspiration
Kontorsinspiration - 25 källor för inspiration till ditt nästa kontor
Synen på våra arbetsplatser ändras ständigt och att hålla sig uppdaterad om kontorstrender är ett sätt skapa en miljö som är avgörande för de anställdas trivsel. Idag räcker det inte med att erbjuda en traditionellt avskalad arbetsmiljö utan det är viktigt att inreda ett kontor på ett sätt som gynnar de anställdas hälsa, produktivitet och kreativitet. Idag finns det många trender kontor kan gynnas av när det gäller inredning såsom hållbarhetstänk, ergonomiskt korrekta kontorsplatser och att öka stimulansen hos de anställda under arbetsdagen. Kolla in vår lista nedan för tips och idéer.
101 sätt att skapa ett miljövänligt kontor
09 Jan 2020Inspiration
101 sätt att skapa ett miljövänligt kontor
Satsningar på miljön sker på alla nivåer och platser i samhället, inklusive våra arbetsplatser och kontor. Att skydda vår planet för framtida generation är viktigt nu och i framtiden.
7 steg till ett perfekt kontor
18 Nov 2019Inspiration
7 steg till ett perfekt kontor
Dags att flytta till ett nytt kontor? I så fall är det hög tid att tänka till kring kontorsdesignen. Att skapa den perfekta kontorsplatsen handlar inte bara om utseende, utan även om att utnyttja alla ytor på rätt sätt. Trots allt gillar ingen att arbeta i trånga, opraktiska utrymmen.
Framtidens butiker - Vad säger experterna?
23 Sep 2019Inspiration
Framtidens butiker - Vad säger experterna?
I media rapporteras det om "butiksdöden" och e-handelns frammarsch. Men hur ska man som butiksägare förhålla sig till alla spekulationer, och vad bör man tänka på när man utvecklar framtidens butiker? Vi har pratat med sex butiksexperter som delger sin syn på marknaden och ett par tips att ha med sig när du utvecklar framtidens butik.
"Nytänk kring lokaler ger mer liv och trygghet"
15 Aug 2019Inspiration
"Nytänk kring lokaler ger mer liv och trygghet"
Bostadsdebatten idag är väldigt snäv och allt för svart och vit. Verkligheten är en annan. Enskilda byggnader diskuteras och till och med demonstreras emot, såsom exempelvis Nobelhuset. Det råder samtidigt bostadsbrist och många människor har bostadsdrömmar som de har svårt att realisera. Men i all denna debatt om enskilda byggnader glöms det bort att tala om vilken stad vi vill ha. För det räcker inte med bara med nya bostäder.
Advokatfirman Glimstedt: "Kontoret är vårt viktigaste varumärkesfönster"
09 Jul 2019Inspiration
Advokatfirman Glimstedt: "Kontoret är vårt viktigaste varumärkesfönster"
Advokatfirman Glimstedt i Göteborg är en av Sveriges äldsta advokatbyråer. Ledningen konstaterade att kontoret inte speglade vilka de är och hur deras kunder uppfattar dem. Den insikten startade en förändringsprocess för att designa ett nytt kontor som berättar om byråns historia, framtidsvision och vilka kärnvärden bolaget vilar på. Häng med när vi besöker Glimstedt för att ta reda på hur de tänkte och hur processen gick till.

Den här webbplatsen använder kakor för att säkerställa att du får bästa möjliga upplevelse. Las mer om cookie policy.