19 lediga butikslokaler

Henrik hjälper dig välja butik i Halmstad kommun

Möt en expert

logo

Henrik Pettersson

Uthyrare hos Croisette

Vilka områden i Halmstads kommun är attraktiva när jag ska leta ny butikslokal?

Bygg och industrihandel samt butiker för sällanköpsvaror har ett ypperligt läge att etablera sig vid Larsfridsområdet med tanke på den nya infarten från E6. Klädbutiker och annan detaljhandel etableras med fördel i city där det finns en härlig samarbetsvilja mellan både butiksägare så väl som fastighetsägare vilket gynnar alla verksamheter.

Hur hittar jag en lokal som passar mina behov?

Kontakta mig eller någon av mina kollegor så hjälper vi dig att hitta rätt. Vi har god kunskap inom lokaluthyrning och kan komma med värdefull input och rådgivning så att ni hittar den lokalen som passar er bäst.

Hur mycket ska jag betala för min butikslokal i Halmstads kommun? Vad avgör priset?

Priset brukar sättas per kvadratmeter/år och vara så kallad kallhyra. Det betyder att det inte ingår vatten, värme, el osv. Oftast finns det en bashyra som hyresvärden utgår ifrån. Ju mer hyresvärden måste anpassa och renovera lokalen desto mer läggs på hyran. Kan hyresgästen ta en del eller rent av hela investeringskostnaden kan bashyran sjunka. Vanligast är att löptiden på kontrakten är 3 år. Vid längre avtal kan man också förhandla till sig lite hyresrabatt. I Halmstad varierar hyrorna mellan 800kr/kvm - 3500kr/kvm beroende på läge och skick.

Vad bör jag tänka på inför flytt till min nya butikslokal?

Se till att vara färdig att köra igång verksamheten innan löning samma månad. Gör gärna ett "en grej" av att ni ska öppna. Upp med instagramkonto som visar var i utvecklingen eller renoveringen ni befinner er. Skapa en liten hype. Andra mer praktiska saker är t.ex. internetabonnemang, elabonnemang, larm och försäkring som ska tecknas.

"Upp med instagramkonto som visar var i utvecklingen eller renoveringen ni befinner er."

Vad bör jag tänka på efter inflytt i min nya butikslokal?

Samtala med dina butiksgrannar. Samarbeten leder till merförsäljning och kunderna uppskattar servicen och kommer tillbaka till dig även nästa gång.

Vanliga frågor om att hyra butikslokaler i Halmstad kommun

Den största lokalen av slaget butik nära Halmstad kommun är Kundvägen 15, Halmstad som är 1 957m² och annonseras av Croisette Real Estate Partner. Den minsta lokalen av slaget butik nära Halmstad kommun är Köpmansgatan 10 som annonseras av Croisette Real Estate Partner och är 58m². I snitt är storleken på lokaler av slaget butiker nära Halmstad kommun 597m².

Det finns total 24 butiker i Hallands län. Du kan hitta 19 i Halmstad kommun. Tätorter med flest butiker är Halmstad (19). Statsdelar i Halmstad kommun där man kan finna butiker är Nyatorp-Gustavsfält (12) och Snöstorp (1).