Alexander hjälper dig välja butik i Linköping kommun

Möt en expert

logo

Alexander Barhanko

Kommersiell förvaltare hos

Willhem Linköping

Vilka områden i kommunen är attraktiva när jag ska leta ny butikslokal?

Det beror helt på ert behov. Vad är det för typ av verksamhet samt vart kan man växa bäst? Det är frågor att ställa sig. Vill man vara belägen centralt eller vill man vara nära motorvägen? Allt baseras på verksamheten samt vart man ser att man kan ha bäst utveckling och lönsamhet.

Hur hittar jag en lokal som passar mina behov?

Genom att aktivt kolla på olika kanaler där lokaler läggs ut för uthyrning. Det bästa är att kontinuerligt vara uppdaterad på detta. I dagsläget samverkar många kanaler med varandra vilket underlättar för dig som söker lokal.

Hur mycket ska jag betala för min butikslokal i kommunen? Vad avgör priset?

Priset kan variera rätt så mycket i Linköping. Som man alltid säger är det "läge, läge, läge!" som avgör din hyra. Willhems lokaler har en kvadratmeterhyra på mellan 1000-2000 kr per kvm beroende på läge.

Vad bör jag tänka på inför flytt till min nya butikslokal?

Att ha god kontakt med din förvaltare/uthyrare. Att ställa frågor är aldrig fel och vet man inte så skall man fråga, det finns ingen som känner fastigheten bättre än den som hyrt ut lokalen till dig. Att vara förberedd och handlingskraftig hjälper vid inflytt.

"Att ställa frågor är aldrig fel och vet man inte så skall man fråga, det finns ingen som känner fastigheten bättre än den som hyrt ut lokalen till dig. "

Vad bör jag tänka på efter inflytt i min nya butikslokal?

Det är nu man bor in sig och då dyker det upp frågor! Ställ dem och tänk på att förvaltaren alltid kan hjälpa dig med frågor. Sedan är det väldigt viktigt att alltid ha kontraktet i bakhuvudet, vem ansvarar för vad?

Vanliga frågor om att hyra butikslokaler i Linköping kommun

Den största lokalen av slaget butik nära Linköping kommun är Bonnorpsgatan 9 som är 2 600m² och annonseras av JLL. Den minsta lokalen av slaget butik nära Linköping kommun är Egen butikslokal i Linköpings stadskärna som annonseras av Castellum AB och är 54m². I snitt är storleken på lokaler av slaget butiker nära Linköping kommun 880m².

Det finns total 14 butiker i Östergötlands län. Du kan hitta 7 i Linköping kommun. Tätorter med flest butiker är Linköping (7). Statsdelar i Linköping kommun där man kan finna butiker är Innerstaden (2), Skäggetorp (2), Tornby (2) och Tannefors (1).