Carl hjälper dig välja butik i Kungälv kommun

Möt en expert

logo

Carl Backman

Uthyrare hos Relier

Vilka områden i Kungälvs kommun är attraktiva när jag ska leta ny butikslokal?

Kungälv har genomgått en förändring i vilka områden som är attraktiva gällande butikslokaler. Tidigare var Västra Gatan, med omnejd, där den mesta detaljhandeln skedde i Kungälv. Sedan Kongahälla Center öppnade tidigare under våren 2019, så har detaljhandeln flyttas sig dit och i det omkringliggande området. I Rollsbo har även en del större butiker inom byggvaruhandeln öppnat upp och bildat ett center för denna typ av handel.

Hur hittar jag en lokal som passar mina behov?

Beroende på vilken typ av handel man bedriver, kan olika lägen och lokaler passa för hyresgästens verksamhet. Vi på Relier hjälper till med att hitta rätt lokaler för de olika typerna av verksamheter och inriktningar.

Hur mycket ska jag betala för min butikslokal i Kungälvs kommun? Vad avgör priset?

Detta skiljer sig väldigt mycket beroende på vart man vill ha sin butik. I och kring Kongahälla ligger hyresnivåerna på högre nivåer, än vad de ligger på vid exempelvis Västra Gatan och Rollsbo. Som det alltid är när det kommer till butiker så är det läget som avgör priset. Ju bättre och mer publikt läge desto högre blir hyresnivån.

Vad bör jag tänka på inför flytt till min nya butikslokal?

Det som är viktigt när man hitta en passande lokal är att se till att allt fungerar och är igång när ni väl flyttar in. Håll koll på vilka delar av driften som inte ingår i hyran som du som hyresgäst själv får stå för. Det är ofta förekommande att fiber/abonnemang för internet samt elen inte ingår i hyran. Då är det viktigt att ni som hyresgäst själva tecknar avtal med leverantörer för detta. Inredning finns i regel inte i lokalen vid inflytt så se till att köpa in den inredning ni behöver för er verksamhet.

"I och kring Kongahälla ligger hyresnivåerna på högre nivåer, än vad de ligger på vid exempelvis Västra Gatan och Rollsbo."

Vad bör jag tänka på efter inflytt i min nya butikslokal?

Efter inflytt kan det dyka upp saker längst vägen som man inte planerat. Mitt råd är därför att alltid en god dialog med hyresvärden efter att ni flyttat in i ert nya kontor.

Vanliga frågor om att hyra butikslokaler i Kungälv kommun

Den största lokalen av slaget butik nära Kungälv kommun är Teknikergatan 5, Kungälv som är 1 208m² och annonseras av Savills Sweden AB Göteborg. Den minsta lokalen av slaget butik nära Kungälv kommun är Västra gatan 73, Göteborg som annonseras av Loqum i Göteborg AB och är 98m². I snitt är storleken på lokaler av slaget butiker nära Kungälv kommun 389m².

Det finns total 142 butiker i Västra Götalands län. Du kan hitta 10 i Kungälv kommun. Tätorter med flest butiker är Kungälv (10). Statsdelar i Kungälv kommun där man kan finna butiker är Komarken (8), Munkegärde-Kareby (1) och Ytterby (1).