12 lediga kontor

Henrik hjälper dig välja kontor i Östersund

Möt en expert

logo

Henrik Sjöstrand

Uthyrare hos

Diös

Vilka områden i kommunen/stadsdelen är vanliga eller attraktiva för placering av ett kontor?

Fler företag önskar idag att vara tillgängliga för sina kunder och efterfrågan på attraktiva lägen centralt med bra kommunikationsmöjligheter har ökat. Centralt har flertalet f.d butikslokaler konverterats till kontorslokaler, detta i takt med att hyresgäster ser lokaler med bra entréer och synlighet som en viktig del för att kunna attrahera ny arbetskraft. För de företag som prioriterar tillgänglighet i form av parkeringar växer nu en ny stadsdel fram i Östersund. Området kallas idag Söder och här finns flertalet karaktärsfulla f.d industrifastigheter som nu förvandlas till häftiga kontor. I dagens samhälle där intresset för en aktiv livsstil ökat är Östersund med den direkta närheten mellan stadsmiljön och fjällvärlden en attraktiv stad att bo och verka i.

Hur mycket ska jag betala för mitt kontor i kommunen/stadsdelen? Vad avgör priset?

För oss är det viktigast att hyresgästens behov uppfylls, det kan handla om direkta anpassningar för att effektivisera ytor eller kanske vill man skapa ett häftigt kontor som sticker ut från mängden. Östersund har idag topphyror uppåt 2500 kr/kvm, i dessa förhyrningar är läget viktigt och standarden på lokalen hög. Attraktionen ligger i att lokalen motsvarar hyresgästens varumärke samtidigt som utbudet av service, kommunikationer, restauranger m,m ligger i närhet.

Hur vet jag vilket kontor som passar mina behov?

Vanligtvis finns en uppfattning om hur kontoret bör se ut. Detta förändras ofta med kreativa idéer då vi tillsammans med hyresgästen går igenom behoven och skräddarsyr en lösning med de faktorer som är avgörande för hyresgästens verksamhet. Vi har nära samarbete med lokala entreprenörer och arkitekter och tillsammans med våra uthyrare och projektledare hittar vi ofta den bästa lösningen. Ett bra exempel på detta finner ni på länken nedan. https://www.youtube.com/watch?v=gMMl6rLt39I

Vad bör jag tänka på inför flytt till mitt nya kontor?

Värt att tänka på är ambitionen i framtiden. Ska företaget växa, behövs nya kontorsmöbler eller vill man ändra formspråk? Vi kan hjälpa till med det mesta som rör kontoret, allt från inredning, arbetsplatser till kaffemaskin och kopiator.

"Viktigt för oss är att verksamheten för våra hyresgäster fungerar. "

Vad bör jag tänka på efter inflytt i mitt nya kontor?

Viktigt för oss är att verksamheten för våra hyresgäster fungerar. Efter inflytt i lokalen introduceras hyresgästen för de personer som löpande kontakt kommer ske med framöver från Diös. Kom ihåg att involvera medarbetarna för att optimera lokalens möjligheter, kan vi som fastighetsägare skapa möjligheter för er genom vårt nätverk och arbete med stadsutveckling? Vi vill göra livet i staden bättre för alla, där människor vill vara, bo, arbeta och mötas.

Vanliga frågor om att hyra kontor i Östersund

Den största lokalen av slaget kontor nära Östersund är Tillgängligt kontor på expansiva Söder som är 1 824m² och annonseras av Diös Fastigheter AB. Den minsta lokalen av slaget kontor nära Östersund är KONTORSHOTELL MED UTSIKT ÖVER STORSJÖN I CENTRALA ÖSTERSUND som annonseras av AB Isaksons och är 30m². I snitt är storleken på lokaler av slaget kontor nära Östersund 384m².

Den största annonsören nära Östersund är Diös Fastigheter AB (10), Kungsleden AB (4) och AB Isaksons (1). Diös Fastigheter AB (10), Kungsleden AB (4) och AB Isaksons (1) har totalt 15 kontor tillgängliga.