55 lediga kontor

Marita hjälper dig välja kontor i Norrköping kommun

Möt en expert

logo

Marita Johansson

Uthyrare hos Castellum

Vilka områden i Norrköping är vanliga eller attraktiva för placering av ett kontor?

Kvarteret Knäppingsborg, centrala city eller Industrilandskapet.

Hur mycket ska jag betala för mitt kontor i Norrköping? Vad avgör priset?

Det beror givetvis på läget och skicket samt vad som ingår i hyran. Ingår det värme, komfortkyla, ventilation mm? Är lokalen anpassad för er verksamhet beroende på hur ni vill sitta? Har lokalen andra fördelar som tex tillgång till gemensamma ytor som tex stora konferensrum, uteplatser, gym eller liknande? Räkna med att en attraktiv yta i city med omnejd  kan ligga upp mot 2600 kr/kvm medans mellanklass ytorna ligger runt 1600 kr/kvm varmt.

Hur vet jag vilket kontor som passar mina behov?

Man får göra en ordentlig kartläggning innan man börjar titta på nytt kontor. Hur jobbar vi? Hur många är vi på kontoret? Har vi expansionsplaner? Tänk inte för kortsiktigt (det är dyrt att flytta). Hur vill personalen sitta? Lyssna runt bland de anställda så alla får säga sitt. Vad är viktigt för just oss? Ta hjälp av en bra arkitekt för att ta fram olika förslag. Ta er tid att kolla av marknaden ordentligt med vilka alternativ som finns och var tydlig i er kravställan så det blir så rätt som det bara kan.

Vad bör jag tänka på inför flytt till mitt nya kontor?

Var tydlig mot den nya hyresvärden så denna får veta alla krav och önskemål som finns så den har en möjlighet att leva upp till era förväntningar. . När det är dags att flytta glöm ej att säga upp alla abonnemang som är kopplade till den gamla lokalen, tex el, avfall mm. Flyttstäda och rensa det som inte ska med till nya kontoret. Köp gärna lite nya möbler så det hela känns som en "nystart" och att det nya kontoret också blir praktiskt.

"Lyssna runt bland de anställda så alla får säga sitt."

Vad bör jag tänka på efter inflytt i mitt nya kontor?

Att ha en tät dialog med hyresvärden, fungerar lokalen bra eller är det något som inte känns bra?