Angelica hjälper dig välja lokaler i Borlänge kommun

Möt en expert

logo

Angelica Ekholm

Näringslivschef hos

Borlänge kommun

Varför ska man etablera sig i Borlänge kommun?

Etablerar man sig i Borlänge hamnar man i en expansiv kommun som är i ständig rörelse framåt. Du hamnar i centrum av Dalarna, Sveriges 4:e största exportlän. Borlänge har ett fantastiskt läge för samtliga transportslag och vi erbjuder en fantastisk arena för utveckling eftersom vi har Högskolan Dalarna och Dalarna Science Park här. Ytterligare skapar vi nu möjligheter för attraktivt boende både i centrala lägen men också för dom som vill bo nära vatten.

Hur arbetar Borlänge kommun med att underlätta företagande?

I Borlänge har vi flera arenor för att möta näringslivet med frukostar och företagardagar som exempel. Företagen har också möjlighet att träffa kommunledning i olika fokusgrupper. Vi har en ambition att erbjuda företag en riktigt bra service, det ska vara lätt att etablera sig i Borlänge och att fortsatt vara företagare hos oss. För att underlätta för detta har vi en grupp som jobbar med etableringsförfrågningar samt en företagslots som hanterar ärenden som rör flera avdelningar så att företagaren själv inte ska behöva kontakta flera instanser.

Vad bör man tänka på när man letar lokal i Borlänge kommun?

Att gärna ta en kontakt med oss på Näringslivskontoret tidigt, vi sitter ofta med information om vad som finns eller kan guida företagaren rätt.

Vad är den långsiktiga visionen för Borlänge kommun?

Vår ambition är att fler nya företag startas och att fler vill företag vill etablera sig hos oss.

Vanliga frågor om lokaler i Borlänge kommun

Den största lokalen av slaget lokal nära Borlänge kommun är Banvakten 1 som är 3 917m² och annonseras av NP3 Fastigheter AB. Den minsta lokalen av slaget lokal nära Borlänge kommun är Borganäsvägen 44, Centrum som annonseras av Diös Fastigheter AB och är 170m². I snitt är storleken på lokaler av slaget lokaler nära Borlänge kommun 846m².

Det finns total 50 lokaler i Dalarnas län. Du kan hitta 10 i Borlänge kommun. Tätorter med flest lokaler är Borlänge (10). Statsdelar i Borlänge kommun där man kan finna lokaler är Gylletäppan-Åselby (4) och Paradiset-Nygårdarna (2).