39 lediga lokaler

Lisa hjälper dig välja lokaler i Växjö kommun

Möt en expert

logo

Lisa Johansson

Näringslivsutvecklare hos

Växjö Kommun

Varför ska man etablera sig i Växjö Kommun?

Växjö är en snabbt växande kommun med drygt 92 500 invånare år 2019. Kommunen förväntas växa med ca 1 200 invånare per år till år 2025 och vi är då ca 100 000 invånare i kommunen. Växjö kommun har haft 14 år av ordning och reda i ekonomin och är en av få kommuner med ett positivt resultat. Vi arbetar aktivt med hållbarhet, såväl miljömässig som social och ekonomisk och är väldigt stolta över att vi bygger mycket i trä. Näringslivets styrkeområden är bland annat IT, logistik, trä, möbler och tillverkningsindustri. Med start år 2019 byggs ett helt nytt stations- och kommunhus och det har även fattats beslut om ett nytt sjukhus för att möta den växande stadens behov.

Hur arbetar kommunen med att underlätta företagande?

Växjö kommun genomför en rad insatser för att stödja, stimulerar och utveckla näringslivet. Vi är behjälpliga när företag behöver mark eller lokaler vid etableringar och expansion och är även en viktigt första kontakt med staden för de företag som etablerar sig här. För att öka samverkan i näringslivet har vi även ett antal nätverk i olika branscher. Just nu arbetar vi främst med insatser gällande kompetensförsörjning, förbättrad service gentemot företag samt profilering av kommunen.

Vad bör man tänka på när man letar lokal i er kommun?

För att förenkla för dig som söker lediga lokaler samarbetar vi med privata fastighetsägare i kommunen. Sök i vårt lokalregister där fastighetsägare annonserar ut lediga lokaler för kontor, handel, industri, logistik och lager. Hittar du inte det du söker i kan du göra en förfrågan om lediga lokaler via vår e-tjänst där du beskriver den lokal du söker.

Vad är den långsiktiga visionen för kommunen?

Växjö kommuns långsiktiga vision är att bibehålla ordning och reda i ekonomin i en fortsatt expansiv kommun samt att fortsätta arbeta aktivt med hållbarhetsfrågor.

"Vi är behjälpliga när företag behöver mark eller lokaler"

Vanliga frågor om lokaler i Växjö kommun

Den största lokalen av slaget lokal nära Växjö kommun är Kontor, 100-4500 kvm, Högsbyvägen 3, Räppe, Växjö som är 4 000m² och annonseras av Catena AB. Den minsta lokalen av slaget lokal nära Växjö kommun är Unikt kontorshotell i fristående trävilla som annonseras av Castellum AB och är 18m². I snitt är storleken på lokaler av slaget lokaler nära Växjö kommun 656m².

Det finns total 56 lokaler i Kronobergs län. Du kan hitta 39 i Växjö kommun. Tätorter med flest lokaler är Växjö (39). Statsdelar i Växjö kommun där man kan finna lokaler är Hovshaga-Sandsbro (4) och Söder-Öster (3).