101 lediga lokaler

Maria hjälper dig välja lokaler i Lund

Möt en expert

logo

Maria Engström

Näringslivsutvecklare hos Lunds Kommun

Vad är de största fördelarna med att etablera sig i Lunds kommun?

I korthet: Möjligheterna att växa i ett innovationsklimat av världsklass, mitt i händelsernas centrum i en stark tillväxtregion. Här finns ett universitet som är topprankat i världen och en stark motor för utveckling av nya innovationer. Här finns goda möjligheter att rekrytera välutbildad arbetskraft och förutsättningar att hitta kraftfulla samarbetspartners. Vi är en del av ledande kluster inom life science, cleantech, e-mobilitet och materials science, med ett brett antal aktörer i hela Öresundsregionen, där ESS, MAX IV, Ideon och Medicon Village i Lund är några. Så vill du samarbeta med några av världens bästa så finns det möjlighet till det! Genom att etablera dig i Öresundsregionen har du tillgång till ca 4 miljoner konsumenter och 250 000 företag. Lund ligger bra till geografiskt och nås lätt med den danska och europeiska marknaden runt hörnet. En välutbyggd infrastruktur gör det möjligt att ta del av hela regionens utbud. Som stad är Lund en utmärkt plats att leva, arbeta och göra affärer i Lund. Lund är en internationell stad som präglas av småstadens charm och vänlighet. Och det är alltid lätt att träffas. Ett oväntat möte kan ge näring åt idéer och affärer när man minst anar det. Och de inspirerande platserna är många – caféer, idrottshallar, mötesanläggningar, laboratorier eller på en filt i parken. Den unga medelåldern får Lund att pulsera av liv och andas ohämmad framtidstro och optimism. Så tänker du utveckling och innovation – tänk Lund!

Hur arbetar kommunen för att främja näringslivet?

Vi stimulerar nyföretagande och värnar om att företag ska trivas och växa. Här finns något för företag i alla faser och kommunen erbjuder dig som sann entreprenör den absolut bästa miljön och förutsättningarna för snabb utveckling och tillväxt.

Vad bör man tänka på när man letar lokal i er kommun?

Kommunen erbjuder varierade etableringsmöjligheter; i byarna och i Lunds stad, för både stora och små företag, för verksamhet med forskning och utveckling till handel och modern industri. Lund växer inifrån och ut med flera utvecklings- och omvandlingsområden, exempelvis Ideon, Västerbro, och Källby. Brunnshög blir en helt ny stadsdel som kommer att präglas av forskning och forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. Kommunens näringslivsavdelning är redo att introducera dig till näringslivstaden och vilka miljöer som bäst kan passa ditt företag.  Läs mer om oss på www.businessinlund.se

Vad är den långsiktiga visionen för kommunen?

Vår vision lyder ”Vi skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet!” Med detta menar vi bland annat att vi vill vara ett levande och ledande kunskapscentrum som gör skillnad där vi med gemensamma krafter låter nya idéer växa fram för att ta fram hållbara lösningar på dagens och morgondagens utmaningar.

"Vi stimulerar nyföretagande och värnar om att företag ska trivas och växa"