54 lediga lokaler

Malin hjälper dig välja lokaler i Eskilstuna kommun

Möt en expert

logo

Malin Dalmén

Näringslivsutvecklare hos

Eskilstuna kommun

Varför ska man etablera sig i Eskilstuna kommun?

Eskilstuna är en av världens mest smarta industristäder. Vi ligger strategiskt i hjärtat av regionen Stockholm Mälardalen med en växande handel och besöksnäring som inom 60 min når över 3.8 miljoner människor. Här finns en av Sveriges främsta logistikparker där flyg, järnväg och motorväg möts. Den väl utbyggda infrastrukturen och det öppna företagsklimatet har fått stora som små företag med en mängd olika inriktningar att etablera sig i Eskilstuna. Sveriges största högskola, Mälardalens högskola, med sina 4000 studenter utmärker sig genom ett nära samarbeta med näringslivet och offentlig sektor.

Hur arbetar Eskilstuna kommun med att underlätta företagande?

Näringslivsfrågor är prioriterade i Eskilstuna kommun. Det är enkelt att etablera, driva och utveckla företag här. Vårt fokus på företagande märker du i kontakten med oss som jobbar med företagsetablering och näringslivsfrågor i Eskilstuna kommun. Vi erbjuder dig: -Företagsservice med hög tillgänglighet och tydlig vägledning. -Kompetensförsörjning genom ett nära samarbeta med olika näringslivaktörer och den lokala arbetsförmedlingen. -Affärsplan Eskilstuna är ett unikt samarbete mellan näringslivet, Eskilstuna kommun och andra aktörer för en ökad sysselsättning och näringslivsklimat. Vi ger dig den service du behöver. Du får en personlig kontakt, du får tillgång till värdefulla nätverk och din verksamhet har möjlighet att växa och utvecklas med samverkan med kommunen.

Vad bör man tänka på när man letar lokal i Eskilstuna kommun?

Fundera över vilken typ av lokal du letar efter, vilken storlek på lokalen som du önskar hyra/köpa och vad den ska användas till. Om du kommer att utöka verksamheten den närmaste tiden är det troligen smartast att hyra/köpa en större lokal som ditt företag kan växa i. Tänk på om lokalens placering, rent geografiskt har stor betydelse. Eskilstuna har många olika fastighetsägare och det kan vara bra att ha direktkontakt med dem då de inte alltid lägger ut lediga objekt. Ni kan alltid höra av er till oss på näringslivsavdelningen så vägleder vi er på bästa sätt.

Vad är den långsiktiga visionen för Eskilstuna kommun?

I Eskilstuna leder vi vägen till det miljösmarta och jämställda livet i våra trygga, vackra städer, trivsamma samhällen och levande landsbygd. Våra hållbara städer har vuxit, stadsdelarna binds samman av rekreationsområden, mötesplatser och nya bostadsområden. Här utvecklas barnen, här trivs studenterna, här växer näringslivet, här hittar vi balansen mellan arbete och fritid, här är det gott att åldras. Här har vi mod och framtidstro, här gör vi evolution - tillsammans. Det är ingen tillfällighet att Eskilstuna har ett öppet och näringslivsklimat. Vi tar avstamp i vår enastående historia som Fristad med entreprenörskap och innovationer och bildar modell för omvärlden för hur vi tillsammans skapar ett framgångsrikt, modern och hållbart näringsliv.

"Vi tar avstamp i vår enastående historia som Fristad med entreprenörskap och innovationer och bildar modell för omvärlden för hur vi tillsammans skapar ett framgångsrikt, modern och hållbart näringsliv."

Vanliga frågor om lokaler i Eskilstuna kommun

Den största lokalen av slaget lokal nära Eskilstuna kommun är Industrivägen 7 som är 28 000m² och annonseras av BLOKK Fastighetspartner. Den minsta lokalen av slaget lokal nära Eskilstuna kommun är Industrivägen 16 som annonseras av BLOKK Fastighetspartner och är 1m². I snitt är storleken på lokaler av slaget lokaler nära Eskilstuna kommun 3 138m².

Det finns total 119 lokaler i Södermanlands län. Du kan hitta 54 i Eskilstuna kommun. Tätorter med flest lokaler är Eskilstuna (48), Torshälla (3), Hållsta (2) och Kvicksund (1). Statsdelar i Eskilstuna kommun där man kan finna lokaler är Brottsta-Lundby (10), Slagsta (4), Vilsta (4), Västermalm-Nyfors (4) och Eskilstuna N (3).