61 lediga lokaler

Mathias hjälper dig välja lokaler i Sigtuna kommun

Möt en expert

logo

Mathias Forsberg

Näringslivschef hos

Sigtuna kommun

Varför ska man etablera sig i Sigtuna kommun?

Sigtuna kommun har ett svårslaget läge i norra Storstockholm med Arlanda i kommunen och närhet till Uppsala. Tillgängligheten både regionalt och internationellt är hög, tillgången till arbetskraft är god och nätverken bland de befintliga företagen är aktiva.

Hur arbetar Sigtuna kommun med att underlätta företagande?

Kommunen verkar för att skapa ett företagsklimat i toppklass, det skall vara enkelt att driva företag i Sigtuna kommun. Vidare tar kommunen fram ny verksamhetsmark i västra Rosersberg och vi arbetar genom kommunens två delägda bolag, Airport City Stockholm och Destination Sigtuna med att aktivt utveckla Arlandaområdet och stärka attraktionskraften.

Vad bör man tänka på när man letar lokal i Sigtuna kommun?

Sigtuna kommuns gynnsamma geografiska läge och närheten till Arlanda medför att efterfrågan på mark och lokaler är mycket hög, vilket medför att utbudet är begränsat och prisläget ligger högt. Det kan därför vara en god idé att förbereda sig, gärna kontakta näringslivsenheten för mer information och försöka att närma sig marknaden genom att kontakta flera olika aktörer om man planerar att etablera sig utifrån.

Vad är den långsiktiga visionen för Sigtuna kommun?

Inom tio år kommer 50 000 personer verka och arbeta kring Airport City Stockholm och Sigtuna befäst sin position inom besöksnäringen med fjärde högst antal gästnätter i Sverige. För att underlätta detta erbjuder kommunen ett företagsklimat i toppklass och ett utvecklat och diversifierat näringsliv.

"Kommunen verkar för att skapa ett företagsklimat i toppklass, det skall vara enkelt att driva företag i Sigtuna kommun."

Vanliga frågor om lokaler i Sigtuna kommun

Den största lokalen av slaget lokal nära Sigtuna kommun är Byggrätt i Arlandastad som är 20 000m² och annonseras av Corem Property Group AB. Den minsta lokalen av slaget lokal nära Sigtuna kommun är Kontorshotell som annonseras av Fastpartner AB och är 16m². I snitt är storleken på lokaler av slaget lokaler nära Sigtuna kommun 2 696m².

Det finns total 1953 lokaler i Stockholms län. Du kan hitta 61 i Sigtuna kommun. Tätorter med flest lokaler är Arlandastad (36), Rosersberg (17), Märsta (5), Stockholm-Arlanda (2) och Sigtuna (1). Statsdelar i Sigtuna kommun där man kan finna lokaler är Märsta Norra (31), Arlanda (7), Märsta Södra (2) och Sigtuna N (2).