14 lediga lokaler

Christian hjälper dig välja lokaler i Timrå kommun

Möt en expert

logo

Christian Söderberg

Näringslivschef hos Timrå kommun

Varför ska man etablera sig i Timrå kommun?

En fråga som jag tycker är lätt att besvara. 2001 fattade en enig kommunstyrelse ett för Sverige helt unikt politiskt beslut som fortfarande gäller, "I Timrå gör företagen före". Det här beslutet har gett resultat. I Timrå växer, anställer och tjänar företagen mer (enligt SYNAs tillväxtundersökning). Företagsklimatet är på topp (enligt Svenskt Näringsliv) och avkastningen på insatt kapital i företagen tillhör topp 10% i Timrå (enligt Företagarna). Att det är så här beror till stor del på det kloka politiska beslutet 2001, men också på det strategiska läget med närheten till Sundsvall, Härnösand och Mittuniversitetet.  I Timrå finns djuphamnar, järnväg med flera industrispår, E4 och flygplats. Kommunikationerna här är i toppklass. Så om jag skall uttrycka det på mitt eget sätt. Det är grymt bra att driva företag i Timrå.

Hur arbetar Timrå kommun med att underlätta företagande?

Jag har kollegor runt omkring i Sverige som uttrycker att det är "Avundsglada" på mig i Timrå, det är liksom bra på riktigt här. Att främja Näringslivet i Timrå är ett uppdrag för alla medarbetare i hela kommunen och är ett övergripande mål för alla. Det är en förmån att få verka som Näringslivschef här. Hela kommunen, såväl medarbetare som politiker, verkar för bästa möjliga förutsättningar för företagande. Vi vet att ett växande näringsliv ger bättre förutsättningar för god kommunal service vilket är kommunens viktigaste uppdrag.

Vad bör man tänka på när man letar lokal i er Timrå kommun?

Här kommer tre snabba tips. Mitt första tips är att ring mig eller någon av mina kollegor på Näringslivskontoret, då kan vi hjälpa er samordna er etablering här. Vi har garanterat tips på lokaler och känner till mark, vi känner dessutom företagen i Timrå som kommer kunna bli era kollegor och partners.  Mitt andra tips är häng med på några av våra event så får du lära känna andra företag i Timrå. Här hjälper vi varandra till framgång och vil välkomnar fler företag hit. Det råder ingen tvekan om att i Timrå växer företagen, här tjänar företagen pengar och här hjälps vi åt och fler är välkommen hit. Mitt tredje tips är att testa oss. På vår hemsida hittar du enkelt vår servicedeklaration "Vi lovar" här hittar du kontaktuppgifter och information som underlättar er etablering. www.timra.se/naringsliv-och-arbete/foretag-stod-och-radgivning/det-har-lovar-vi/

Vad är den långsiktiga visionen för kommunen?

Timrå kommuns skall vara en stark kommun i en växande region. Några uttalade mål är att vi skall ha norrlands bästa företagsklimat och att vi skall vara top-10 i Sverige på service till företag. Det går bra för oss, vi är stolta över alla goda omdömen vi får. Just nu arbetar vi i kommunens ledningsgrupp med ett utkast på ny styrmodell och arbetet med att jobba fram en ny riktning framåt för kommunen startar under nästa år. Visionen skall framtidssäkras. En sak är i alla fall af säker, vi kommer fortsätta växa och företag kommer alltid vara prioriterat. Välkommen hit ni också.

"Företagsklimatet är på topp (enligt Svenskt Näringsliv) och avkastningen på insatt kapital i företagen tillhör topp 10% i Timrå (enligt Företagarna)."

Vanliga frågor om lokaler i Timrå kommun

Den största lokalen av slaget lokal nära Timrå kommun är Ljusa och fina lokaler med högt i tak och generösa markytor som är 1 836m² och annonseras av NP3 Fastigheter AB. Den minsta lokalen av slaget lokal nära Timrå kommun är Nyrenoverat kontorshotell i mycket representativa lokaler. som annonseras av NP3 Fastigheter AB och är 12m². I snitt är storleken på lokaler av slaget lokaler nära Timrå kommun 555m².

Det finns total 117 lokaler i Västernorrlands län. Du kan hitta 14 i Timrå kommun. Tätorter med flest lokaler är Timrå (13) och Sörberge (1). Statsdelar i Timrå kommun där man kan finna lokaler är Vivsta-Fröland (13) och Timrå No (1).