20 lediga lokaler

Sophie hjälper dig välja lokaler i Uddevalla kommun

Möt en expert

logo

Sophie Carling

Näringslivsutvecklare hos

Uddevalla Kommun

Varför ska man etablera sig i er kommun?

Att etablera sig i Uddevalla innebär att du befinner dig i "Skandinaviens mittpunkt" - Kortaste vägen till 19 miljoner invånare i Sverige, Norge och Danmark. Förutom det logistiska läget och kompetens finns här attraktiva lokaler, lägre personalomsättning än riksgenomsnittet och ett brett och välutvecklat nätverk mellan företagarföreningar, företag och kommunen. Central djuphamn, närhet till flygplatser och sedvanliga tåg och bussförbindelser bidrar till det logistiska läget.

Hur arbetar kommunen med att underlätta företagande?

Vi har många inspirerande företag som vi har nära samarbete med, och goda kontakter med företagarnätverken i vår kommun. Vi lotsar företag rätt i vår kommun och till de organisationer som kan stödja just den frågan du har som företagare. Det kan röra sig om allt från första steget till att starta eget till att sälja eller göra ett generationsskifte.

Vad bör man tänka på när man letar lokal i er kommun?

Börja med att inventera dina behov - NOGA. Lokalen du letar efter ska inte bara passa din verksamhet, den ska också vara en arbetsplats för människor att trivas på. Bygga eget eller hyra? Specialproduktion och myndighetskontroll? Läget!! Parkeringar? Sist men kanske inte minst viktigt, din egen budget... Vi som arbetar med näringslivsfrågor kan också bidra då vi har en hel del goda kontakter med fastighetsägare. Som Du/Ni kanske redan upptäckt har vi också lokalregister på vår hemsida.

Vad är den långsiktiga visionen för kommunen?

Liv-Lust och läge! Vi jobbar vidare med de näringslivsfrågor som du som företagare vill ha hjälp med! Det ibland kortsiktiga får vara en del i pusslet för det långsiktiga. Vi vill som de allra flesta kommuner - Få en bra hållbar tillväxt. Kunskapsintensiva företag. Vara kreativa idéers mecka och med allt som det medför. Av samma skäl fokuserar vi inte bara på själva företagandet utan helheten. Vi planerar och bygger tillsammans med olika aktörer attraktiva boenden, nya skolor, nytt badhus och mycket mer, och stödjer mötesplatser/organisationer som ser till företagarens bästa. Då vi har största delen små och medelstora företag så finns vi ofta med i sammanhang där man hittar både de väntade och oväntade möjligheterna till samarbete. Inte minst mellan kulturen och näringslivet. Vi lever i en företagarvärld som förändrar sig blixtsnabbt - Som kommun får vi göra vårt bästa att anpassa oss inte bara i det kommunala uppdraget till den utvecklingen utan även med relevant information och hjälp där det behövs. I över 10 år har vi både ökat i antal invånare och företag. Vi är dryga 54 000 invånare och ca 4 500 aktiva företag i vår kommun. Vi har under flera år haft ett handelsindex runt 150, vilket innebär att vi har en halv "EXTRA befolkning" som kommer till oss och gör affärer i vår kommun vart år! Varmt välkommen du också - till oss i Uddevalla!

"I över 10 år har vi både ökat i antal invånare och företag."

Vanliga frågor om lokaler i Uddevalla kommun

Den största lokalen av slaget lokal nära Uddevalla kommun är Klevåsvägen 3a, Lillesjö Industriområde som är 7 000m² och annonseras av Relier Göteborg AB. Den minsta lokalen av slaget lokal nära Uddevalla kommun är UDDEVALLA - Norra Drottninggatan 28 som annonseras av Fastighets AB Balder och är 10m². I snitt är storleken på lokaler av slaget lokaler nära Uddevalla kommun 1 105m².

Det finns total 1156 lokaler i Västra Götalands län. Du kan hitta 20 i Uddevalla kommun. Tätorter med flest lokaler är Uddevalla (19) och Ljungskile (1). Statsdelar i Uddevalla kommun där man kan finna lokaler är Samneröd-Asperöd (7), Kapelle-Tureborg (5), Ramneröd (2), Kapelle Tureborg (1) och Stadskärnan-Heleneborg (1).