True crime podcasts: De mest populära att lyssna på

True crime podcasts har blivit en stor hit de senaste åren, och det är inte svårt att förstå varför. Genom att lyssna på dessa berättelser får du en djupdykning i brottens värld, ofta med spännande och skrämmande detaljer som håller dig på helspänn. I denna artikel kommer vi att titta närmare på några av de mest populära true crime podcasts som du absolut inte får missa.

Vad är true crime podcasts?

True crime podcasts är ljudprogram som fokuserar på verkliga brott. De kan handla om allt från olösta mordmysterier till kända kriminalfall och kan presenteras i olika format som dokumentärer, intervjuer och berättelser. Det som gör dem så tilltalande är kombinationen av verkliga händelser och den spänning som ofta följer med dem.

Varför är true crime podcasts så populära?

Det finns flera anledningar till varför true crime podcasts har blivit så populära:

 1. Spänning och dramatik: Berättelserna är ofta fyllda med oväntade vändningar och intensiva ögonblick som håller lyssnaren engagerad.
 2. Verklighetsbaserade berättelser: Eftersom berättelserna är baserade på verkliga händelser får de en extra dimension av autenticitet.
 3. Lärorikt och insiktsfullt: Många podcasts erbjuder djupgående analyser av rättsfall och kriminalteknik, vilket gör att du kan lära dig mycket om hur brott utreds och löses.
 4. Mångsidighet: Det finns ett brett spektrum av true crime podcasts som täcker olika typer av brott, vilket gör att det alltid finns något nytt och spännande att lyssna på.

Populära true crime podcasts du bör lyssna på

Här är några av de mest populära true crime podcasts som du bör lägga till i din spellista:

Serial

  • Beskrivning: Denna podcast är ofta krediterad för att ha startat true crime-vågen. Varje säsong fokuserar på ett nytt fall, och den första säsongen om Adnan Syed blev omedelbart en sensation.
  • Varför lyssna: Den välstrukturerade berättelsen och djupgående undersökningen gör detta till en av de mest fängslande podcasts som finns.

  My Favorite Murder

   • Beskrivning: En underhållande podcast där Karen Kilgariff och Georgia Hardstark diskuterar sina favoritmordfall med en humoristisk twist.
   • Varför lyssna: Kombinationen av humor och allvar gör denna podcast både rolig och informativ.

   Criminal

    • Beskrivning: Varje avsnitt av Criminal berättar en unik och fascinerande brottshistoria. Värden Phoebe Judge har en röst som drar dig rakt in i berättelsen.
    • Varför lyssna: Varje avsnitt är kort och koncist, vilket gör det lätt att hoppa in och ut när som helst.

    Casefile

     • Beskrivning: En australiensisk podcast som täcker både kända och mindre kända brott. Berättaren, som förblir anonym, levererar berättelserna med en imponerande detaljrikedom.
     • Varför lyssna: Den noggranna forskningen och den anonyma berättarens lugna röst skapar en atmosfär av mystik.

     Sword and Scale

      • Beskrivning: En podcast som går på djupet med de mörkaste sidorna av mänskligheten, från mord och våld till psykiska störningar.
      • Varför lyssna: De grafiska detaljerna och den obevekliga presentationen gör detta till en av de mest gripande true crime podcasts.

      Tips för att hitta fler true crime podcasts

      Om du är en riktig true crime-entusiast, här är några tips för att hitta fler podcasts att njuta av:

      • Utforska podcastplattformar: Använd appar som Spotify, Apple Podcasts och Google Podcasts för att söka efter nya och populära true crime podcasts.
      • Läs recensioner och betyg: Många podcasts har recensioner och betyg från andra lyssnare som kan hjälpa dig att hitta de bästa.
      • Följ sociala medier och forum: Gå med i grupper och forum för true crime-fans där medlemmar ofta delar rekommendationer och diskuterar sina favoritpodcasts.
      • Prenumerera på nyhetsbrev: Många podcasts och true crime-webbplatser erbjuder nyhetsbrev som håller dig uppdaterad med de senaste episoderna och nya lanseringar.

      Hur man lyssnar på true crime podcasts

      Att lyssna på true crime podcasts är enkelt, och det finns flera sätt att göra det på:

      1. Podcast-appar: Ladda ner en podcast-app till din smartphone. Populära alternativ inkluderar Spotify, Apple Podcasts och Google Podcasts.
      2. Direkt från webbplatser: Många podcasts har egna webbplatser där du kan lyssna på episoder direkt.
      3. Streaming-tjänster: Vissa streamingtjänster som Spotify och Amazon Music erbjuder true crime podcasts som en del av deras utbud.
      4. Ladda ner episoder: Om du ska resa eller inte har tillgång till internet, kan du ladda ner episoder i förväg och lyssna offline.

      Fördelar med att lyssna på true crime podcasts

      Att lyssna på true crime podcasts erbjuder flera fördelar:

      • Underhållning: De är spännande och håller dig engagerad under långa resor eller medan du gör hushållsarbete.
      • Utbildning: Du kan lära dig om kriminalteknik, rättsmedicin och andra aspekter av brottsutredningar.
      • Samhällsmedvetenhet: Många podcasts belyser brott som kanske inte fått tillräckligt med uppmärksamhet i media, vilket hjälper till att öka medvetenheten.
      • Gemenskap: Genom att lyssna på samma podcasts som andra kan du hitta en gemenskap och delta i diskussioner online.

      True crime podcasts för olika intressen

      Oavsett dina specifika intressen inom true crime finns det en podcast för dig:

      • Olösta mysterier: Podcasts som ”Unsolved Murders” och ”Someone Knows Something” fokuserar på fall som ännu inte lösts.
      • Intervjuer och dokumentärer: Podcasts som ”The Clearing” och ”Missing & Murdered” erbjuder djupintervjuer och dokumentära berättelser.
      • Berättarformat: Om du gillar välskrivna berättelser, prova ”Up and Vanished” eller ”The Vanished Podcast”.
      • Psykologiska aspekter: För de som är intresserade av de psykologiska aspekterna av brott, är ”Dr. Death” och ”Mindhunter” värda att lyssna på.

      True crime podcasts: en värld av spänning

      True crime podcasts erbjuder en fascinerande inblick i brottens värld och har förmågan att hålla oss fängslade med sina verklighetsbaserade berättelser. Oavsett om du är ny inom genren eller en erfaren lyssnare, finns det alltid något nytt och spännande att upptäcka. Så sätt på dig hörlurarna, hitta en bekväm plats, och låt dessa fängslande historier ta dig med på en resa du sent kommer att glömma.

      True crime podcasts: De mest populära att lyssna på
      Hugo

      Hugo

      Jag heter Hugo och är en passionerad skribent här på Newst. Min resa inom skrivandet började tidigt och har alltid drivits av en stark nyfikenhet för världen omkring oss. Jag specialiserar mig på att utforska och analysera globala trender inom politik, ekonomi och kultur. Min målsättning är att förmedla komplexa ämnen på ett klart och engagerande sätt. Att få möjligheten att dela insikter och berättelser med läsarna på Newst är en sann glädje och ett privilegium.

      Hugo has 79 posts and counting. See all posts by Hugo

      Lämna ett svar

      Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *