Advokatfirman Glimstedt: "Lokalhyresavtal i pandemitider – detta gäller"
18 Jun 2020Avtal
Advokatfirman Glimstedt: "Lokalhyresavtal i pandemitider – detta gäller"
I dessa tider är det många lokalhyresgäster som har frågor om hur Covid 19-viruset och dess effekter påverkar hyresavtal. I den här artikeln går därför Glimstedt Göteborgs fastighetsgrupp, genom Jonas Öjelid och Julia Svensson, igenom svaren på de vanligaste frågorna om hyresreduktion, statligt hyresstöd och möjligheten att ställa om sin verksamhet inom ramen för hyresavtalet. Avslutningsvis ges också en sammanfattning på olika förändringar som hyresvärdar och hyresgäster kan diskutera för att försöka underlätta den besvärliga situationen.
Flexibla lokaler
17 Jun 2020 Att hyra
Flexibla lokaler
Covid-19-utbrottet har medfört konsekvenser i samtliga delar av samhället och fastighetsbranschen är inget undantag. Det är hög tid att branschorganisationerna tar ett gemensamt ansvar för problematiken som uppstår vid lågkonjunkturer. Som hyresgäst och fastighetsägare delar vi på ansvaret att reformera dagens hyresmodell med konkreta lösningar.
Hitta rätt lokal att hyra
15 Jun 2020 Att hyra
Hitta rätt lokal att hyra
När du letar efter en ny lokal för din verksamhet är det viktigt att identifiera målsättningen med det utrymme du söker. Genom en utförlig och smidig sökfunktion underlättar vi på Newst lokalsökandet. Det är i sektionen ”lokalsökande” som dina krav matchas med marknadens fastighetsutbud. Vi hjälper företagare hitta relevanta lokaliteter runt om i Sverige och sammanför hyresvärdar med potentiella hyresgäster. För att ytterligare underlätta sökprocessen är det viktigt att identifiera syftet med den nya lokalen. Nedan följer frågeställningar och tänkvärda aspekter vilka kan vara behjälpliga i jakten på den lokal som passar din organisation och verksamhet.
Hållbart Kontor
15 Jun 2020Inspiration
Hållbart Kontor
Hållbarhet och gröna kontor står allt mer i fokus vid upprättandet av nya kontorsbyggnader runt om i Sverige. Hållbart företagande handlar om lönsamhet, miljöhänsyn och samhällsengagemang. Det är ett omfattande ansvar där du kan göra skillnad i allt från valet av mjölkpaket till att tänka energismart. Nedan följer en checklista över åtgärder som kan ses över i strävan efter en mer hållbar verksamhet.
Säker återkomst till kontorslivet - COVID-19
08 Jun 2020Inspiration
Säker återkomst till kontorslivet - COVID-19
Till följd av Covid-19 pandemin har arbetslivet påverkats av allt från förändrade konsumtionsvanor till en pressad ekonomi. Företag söker kostnadseffektivitet och strävar efter en normalisering under den pressade situationen. Det är naturligt att många anställda känner sig osäkra inför att återvända till kontoret. Därför är det som företagare viktigt att skapa trygghet i verksamheten och säkerställa våra medarbetares förändrade vardag. En samhällsuppgift som delas av såväl företagare som arbetsgivare och även påverkar fastighetsbranschen.
Hyra nybyggda kontor – digitalt och i lågkonjunktur?
22 Apr 2020 Att hyra
Hyra nybyggda kontor – digitalt och i lågkonjunktur?
Fungerar det att hyra nybyggda kontor oavsett konjunktur? Hur gör man när man bara kan träffas digitalt? Sandra von Lüders är uthyrningsansvarig på Midroc och delar med sig av sina bästa tips.Den som funderar på att flytta till ett nybyggt kontor har en del att fundera över. Funkar förhyrning som det ska om man bara kan ses digitalt? Funkar det i en befarad lågkonjunktur?
Enkät: Så påverkas fastighetsmarknaden av Covid-19
16 Apr 2020Marknaden
Enkät: Så påverkas fastighetsmarknaden av Covid-19
COVID-19 har dramatiskt påverkat världen under de senaste veckorna och åtgärder för att försöka minska spridningen av smittan har införts i stort sett hela världen. För att få en förståelse för hur branschen agerar så har Newst genomfört en enklare enkät där vi samlat in svar från 255 uthyrare av kommersiella lokaler. I den har vi ställt ett antal frågor kring hur Covid-19 påverkat deras arbete och hur de ser på fastighetsmarknaden på kort och lång sikt.
Tillfällig rabatt för hyreskostnader - COVID- 19
31 Mar 2020 Att hyra
Tillfällig rabatt för hyreskostnader - COVID- 19
Under en presskonferens den 25 mars presenterade regeringen tillsammans med Centerpartier och Liberalerna ytterligare ett Corona-krispaket för att minska konsekvenserna av Covis-19 utbrottet. Ett av presenterade förslagen innebär att staten ska bära en del av den nedsatta hyran för de mest drabbade branscher.
Viktiga saker att tänka på när du söker eller hyr lokal till ditt företag
20 Mar 2020 Att hyra
Viktiga saker att tänka på när du söker eller hyr lokal till ditt företag
När man driver ett företag är många gånger lokalen och placering av den en viktig faktor för framgång. Men jakten på den perfekta lokalen är inte alltid lätt och det finns mycket saker att tänka på innan kontraktet ska skrivas på. Förutom sökandet av en ny lokal finns det även många faktorer att tänka på när kontraktet väl är påskrivet. För att du och ditt företag ska kunna hitta den bästa lokalen och slippa onödiga kostnader har vi listat de vanligaste missarna många företag gör när de söker eller hyr lokal.
10 tips för dig som jobbar hemifrån
19 Mar 2020Inspiration
10 tips för dig som jobbar hemifrån
Många anser att jobba hemifrån inte är lika effektivt som att jobba från ett kontor. Man tappar sin fokus och distraheras av vardagliga sysslor. Men visste du att flera undersökningar visar att jobba hemifrån kan i vissa fall vara mer effektivt och mer kreativt än att sitta på din vanliga arbetsplats? Vi vill att du ska lyckas och därför har vi tagit fram 10 tips som kan hjälpa dig att jobba effektivt hemifrån.

Den här webbplatsen använder kakor för att säkerställa att du får bästa möjliga upplevelse. Las mer om cookie policy.